Acasa Cuplu Probleme care apar intr-o relatie si se pot rezolva prin consiliere de cuplu

Probleme care apar intr-o relatie si se pot rezolva prin consiliere de cuplu

5 min de citit

Sunt multe cupluri care se confrunta cu complicatii sau probleme in relatia lor si consilierea matrimoniala poate fi de folos. Indiferent daca este vorba despre infidelitate, lipsa de comunicare, probleme de intimitate sau blocaje, problema se poate depasi cu ajutorul terapiei de cuplu.

Daca tu si partenerul tau va confruntati cu blocaje in relatie, este esential sa recunoasteti problema pe care o intampinati. Un psiholog consiliere cuplu din Bucuresti poate discuta cu voi despre tiparele de conflict pe care le experimentati, va va ajuta sa identificati problemele, sa le depasiti si sa va vindecati relatia. Iata care sunt cele mai comune probleme care pot apare intr-o relatie:

Probleme legate de intimitate

Pierderea libidoului unuia dintre parteneri si reducerea numarului raporturilor intime poate cauza frustrari celuilalt si genereaza deseori conflicte intr-o relatie. Partenerii din cuplu trebuie sa se puna de comun acord asupra acestui aspect, a preferintelor intime si sa lucreze, daca este necesar, asupra reaprinderii pasiunii dintre ei. Astfel, se imbunatateste compatibilitatea intima si se va depasi blocajul.

Probleme financiare

Tensiunea creata de partea financiara este una dintre cele mai comune probleme dintr-un cuplu. Partenerii ar trebui sa stabileasca obiective financiare comune si un buget realist pe care sa il poata respecta. Indiferent de implicatiile financiare ale proiectelor sau cine este sustinatorul familiei, cuplul ar trebui sa ia deciziile de comun acord.

Traume familiale

Pierderea unui copil sau a unui parinte, problemele majore de sanatate sau indisponibilitatea fizica a unuia dintre parteneri in urma unui accident pot cauza schimbari majore intr-un cuplu. Discutiile despre evenimentele traumatizante si sentimentele generate de acestea in prezenta unui terapeut de cuplu pot salva relatia.

Stresul

Stresul face parte din viata de zi cu zi, iar modul in care partenerii il gestioneaza poate afecta relatia de cuplu. Daca partenerii reusesc sa ramana conectati in perioadele dificile si sa se sustina constructiv unul pe celalalt, ei vor depasi mai usor momentul, indiferent daca este vorba despre cariera, bani, sanatate sau copii. 

Gelozia

Desi este firesc ca gelozia sa fie prezenta intr-un cuplu, daca este excesiva aceasta poate dauna relatiei. Gelozia exagerata creeaza tensiune, sentimente de teama si neincredere si creste nevoia de a controla partenerul. Cu ajutorul unui terapeut de cuplu cu experienta, insa, se pot depasi toate aceste aspecte.

Infidelitatea

Indiferent daca este vorba despre o aventura trecatoare de o noapte sau despre o relatie cu implicatii emotionale profunde pe termen lung, infidelitate poate duce la despartirea unui cuplu. Aceasta poate fi cauzata de lipsa de comunicare dintre parteneri, instaurarea rutinei in cuplu si lipsa pasiunii, dar si de sentimentul ca nu esti dorit, respectat si apreciat.

Asteptarile nerealiste

Deseori, unul dintre parteneri are o viziune nerealista despre cum va fi relatia, motiv pentru care poate ajunge sa puna presiune asupra celuilalt. Asteptandu-se sa ii fie satisfacute toate nevoile fizice, emotionale sau psihologice, exista sansa de a fi dezamagit si acest lucru va genera probleme majore in cuplu. Cu ajutorul unui terapeut de cuplu, insa, se poate ajunge la cunoasterea mai profunda a partenerul de viata si se vor crea asteptari reciproce realiste.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Miruna Stancu
Incarca mai mult in Cuplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

6 motive pentru a vizita castelele din Transilvania împreună cu copiii

Transilvania, zona din România cea plină de legende, găzduiește unele dintre cele mai impr…