Acasa Noutati Iti doresti un copil? Cum ramai mai repede insarcinata

Iti doresti un copil? Cum ramai mai repede insarcinata

7 min de citit

Daca iti doresti un copil, initial ti s-ar putea parea o treaba extrem de usoara. Insa, de multe ori, sarcina se obtine mai greu decat crezi. Tocmai de aceea, daca doresti sa obtii o sarcina cat mai repede, ia in calcul sfaturile de mai jos.

  • Vezi cum stati cu fertilitatea

Daca in trecut se considera ca infectilitatea e exclusiv vina femeii, acum se stie ca partenerul masculit contribuie in mare masura la obtinerea dificila a unei sarcini. Cca 30% dintre femei si cca 30-50% dintre barbati se confrunta cu probleme de fertilitate, astfel ca ambii parteneri trebuie sa faca investigatii pentru a nu irosi timpul. Unele probleme se pot trata, in vreme ce altele necesita alte metode de a obtine o sarcina, in functie de afectiunie celor doi parteneri.

Asadar, atunci cand va decideti ca doriti un copil, in cazul in care va grabiti sau varsta partenerei este d e peste 36 de ani, deci cu risc de probleme de fertilitate, ar trebui sa va faceti testele de fertilitate necesare. In cazul in care nu exista probleme, puteti lua in calcul obtinerea unei sarcini in mod natural.

  • Foloseste teste de ovulatie

In fiecare luna exista o perioada de cca 6 zile in care femeia poate obtine o sarcina. Prin urmare, identificarea acestei perioade poate creste sansele de a ramane gravida. Testele de ovulatie pot determina perioada de maxima fertilitate, adica atunci cand sansele de a concepe un copil sunt maxime. Testele de ovulatie indica perioada in care hormonul luteinizat e la nivel maxim, adica perioada imediat anterioara ovulatiei.

 Daca va doriti un copil, ar trebui sa aveti contacte sexuale incepand cu prima zi de pozitivare a testului, dar si in urmatoarele 3-4 zile cel putin. Pentru a creste sansele, ar fi bine sa aveti contact in fiecare dintre aceste zile.

  • Nu folositi lubrifiant cu spermicid

Daca folositi lubrifiante, fie renuntati la ele in cazul contactelor produse cu scopul de a obtine o sarcina sau folositi lubrifiante fara spermicid, care sa nu afecteze calitatea spermei si sa nu ucida spermatozoizii. E de la sine inteles ca nu se va folosi nicio metoda contraceptiva, deci nici produse care afecteaza in vreun fel negativ sprema.

Un preludiu mai eficient ar putea substitui cu succes lubrifiantul si ar putea creste placerea actului in sine.

  • Fiti relaxati

Relaxarea si lipsa stresului, dar si odihan pot contribui pozitiv la conceperea unui bebelus. Organismul va fi mai capabil de conceptie, dar si starea psihica va fi la fel de buna. In cazul stresului prelungit, nivelul hormonului de stres, cortizonul poate creste ceea ce poate scadea fertilitatea femeii.

Daca e evoie, luati-va un concediu si incercati atunci sa concepeti un copil. Exista o serie de cazuri ale unor cupluri care incercau de mult sa faca un copil, insa au reusit doar cand au renuntat la acest gand si s-au relaxat, dar si in concedii.

  • Ramai in pat dupa contactul sexual

Chiar daca specialistii considera ca nu exista pozitii sexuale care sa favorizeze sau sa defavorizeze conceperea unui copil, sunt de acord ca repausul in pat dupa contact poate creste sansele de a obtine o sarcina. Totusi, 10 – 15 minute de repaus la pat sunt suficiente.

  • Duceti o viata sanatoasa

Alimentatia sanatoasa, odihna suficienta si exercitiile fizice pot ajuta cuplul sa conceapa mai repede. Evitati excesele de orice fel, mancati ordonat si corect, nu sariti peste mese, dar nici nu exagerati cu consumul de alimente.

  • Nu folositi medicamente si renuntati la fumat

Fumatul nu e sanatos pentru nimeni, cu atat mai putin in sarcina sau in momentul cand vrei sa obtii una. Fumatul poate destabiliza productia de hormoni, asa cum e estrogen si, astfel, poate crea probleme de fertilitate. Si medicamentele pot opri instalarea unei sarcini, tocmai de accea ambii parteneri ar trebui sa aiba grija la medicamente si, de preferat, sa discute cu medicul legat de medicamentele permise sau nu inainte de a incerca sa conceapa.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Cristina Popescu
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Interviu: Ioana Mihai, un om al cifrelor si al spiritualitatii

Contabila din 1999, economista licentiata din 2013, manager financiar in peste 30 proiecte…