Acasa Casa Infiltrațiile în acoperiș – ce putem să facem pentru a le rezolva

Infiltrațiile în acoperiș – ce putem să facem pentru a le rezolva

9 min de citit

O  infiltrație în acoperiș poate fi complicată de găsit, dificil de remediat și chiar înfricoșătoare pentru proprietarii de case, deoarece o casa cu izolatie acoperis slabă poate pune în pericol locuința. Dacă descoperi că acoperișul are infiltrații, există câteva lucruri cheie pe care le poți face pentru a gestiona situația și a minimiza eventualele daune cauzate de apă.

1. Mută ​​lucrurile din cale

Când acoperișul are infiltrații, este destul de rău. Ultimul lucru pe care îl dorești este să îți strici lucrurile în acest proces. Dacă există o scurgere peste pat, îmbrăcăminte sau mobilier, este timpul să cureți zona, angajează o firmă de constructii Bucuresti, dacă ai nevoie de ajutor! Daunele cauzate de apă pot distruge complet unele dintre bunurile tale prețioase și nimeni nu vrea asta. Ca să nu mai vorbim, unele țesături captează apa și creează un miros îngrozitor de mucegai. Deci, orice ai putea împinge din cale, fă-o cât mai curând posibil!

2. Eliberează presiunea apei

O umflătură lăsată agățată de tavan este un semn că apa se colectează în acel loc. Deși ar putea părea neînțelept să faci o gaură în zonă, fă-o, vei putea chema mai tarziu în ajutor o firma constructii. Dacă o lăși, apa se poate răspândi și poate provoca daune mai grave tavanului. În plus, în cele din urmă ar putea izbucni și ar putea crea o mizerie mai mare. Folosește o șurubelniță pentru a găuri cu atenție cel mai de jos punct al umflăturii și pune o găleată sub ea pentru a prinde apa. Pot fi necesare mai multe puncții, în funcție de mărimea scurgerii.

3. Îmbracă acoperișul

Dacă, dintr-un anumit motiv, nu poți repara imediat acoperișul, o prelată este următoarea cea mai bună opțiune. Când acoperișul este suficient de sigur pentru a te urca, acopea zona cu o prelată. Uneori, zonele cu probleme sunt greu de găsit. Încearcă să determini zona problemei în funcție de locul în care se află infiltrația în interior.

4. Fă fotografii pentru documentația de asigurare

Vrei să știi ce să faci dacă acoperișul tău are infiltrații? Este acest pas! Documentarea daunelor va fi utilă atunci când îți depui cererea de asigurare a locuinței dacă dauna este eligibilă pentru o cerere. Nu numai că arată gravitatea deteriorării acoperișului, ci și celelalte elemente care au fost compromise. Dacă televizorul, computerul, mobilierul, lenjeria de pat sau bucătăria ta au fost distruse de o infiltrație prin acoperiș, fă poze. Asigurarea ar putea să repare acoperișul și să înlocuiască obiectele pierdute.

5. Apelează la o companie profesională pentru constructii case

Cu cât aștepți mai mult, cu atât problema se poate agrava. Există doar atât de multe lucruri pe care le poți face pentru a gestiona situația, așa că va trebui remediat imediat. Profesioniștii pot  găsi zona deteriorată și pot evalua alte zone de pe acoperiș care ar putea necesita reparație sau reconstrucție.

6. Continuă cu întreținerea regulată a acoperișului

După ce acoperișul este reparat și lucrurile au revenit la normal, mai rămâne ceva de făcut. Efectuarea întreținerii de rutină pe acoperișul tău este cel mai bun mod de a controla infiltrațiile. Acoperișul tău preia multă uzură și este expus la elemente dure exterioare.

Întreținerea de rutină a acoperișului include: verificarea dacă există copaci care ar fi putut crește prea aproape de acoperișul tău și, dacă da, tăierea ramurilor este necesară; asigură-te că jgheaburile nu s-au înfundat cu frunze sau alte resturi. Apa trebuie să se poată scurge de pe casa ta așa cum a fost proiectata; localizarea și înlocuirea oricărui șindrile ondulate sau despicate. Condițiile meteo precum ploaia, zăpada și grindina slăbesc zona acoperișului în timp.

7. Pericolele unui acoperiș cu infiltrații

Infiltrațiile care nu sunt corectate imediat pot cauza mucegai. Umiditatea este un teren de reproducere pentru mucegai ceea ce reprezintă o problemă imensă. Mucegaiul poate crea probleme de sănătate, dar ar putea distruge pereți și pardoseli, umflarea lemnului și plăcile de tavan. Prezența mucegaiului poate scădea valoarea și comercializarea casei tale.

Infiltrațiile de pe acoperiș reprezintă un pericol de incendiu dacă apa pătrunde în cablurile electrice ale casei tale. În plus, poate provoca electrocutare dacă este atins. Iar un aflux de apă ar putea crește facturile de energie din cauza acumulării de apă care distruge izolația. Dacă se întâmplă acest lucru, te poți aștepta să vezi o diferență notabilă în factura de utilități.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Miruna Stancu
Incarca mai mult in Casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

5 motive pentru care sa alegi un dus pentru baie

Alegerea intre o cada sau un dus poate avea impact asupra tuturor, de la facturile de ener…