Acasa Sanatate Homeopatia, desi controversata in Marea Britanie, e sustinuta de Printul Charles

Homeopatia, desi controversata in Marea Britanie, e sustinuta de Printul Charles

4 min de citit

In urma cu patru luni, Printul Charles a devenit patronul grupului de homeopatie, actiune criticata vehement de Royal. Se pare ca faptul ca Printul Charles promoveaza practica si sustine Facultatea de Homeopatie, nu este foarte agreat in Marea Britanie.

Facultatea de Homeopatie declara “Patronatul Printului de Wales este pentru noi o onoare enorma!”

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca Printul Charles este criticat pentru faptul ca sustine in continuare homeopatia, el chiar devenind patronul unei organizatii dedicate promovarii acesteia. Facultatea de Homeopatie, care sprijina profesionistii medicali inregistrati cu practica homeopata, a comunicat faptul ca patronatul Printului de Wales este pentru ea o “onoare enorma”.

Altii, insa, au fost mai putin impresionati, avand in vedere ca homeopatia a fost descrisa de Comisia Stiintei si Tehnologiei din Camera Comunelor drept “neplauzibila din punct de vedere stiintific”.

Printul Charles continua sa sprijine remediile homeopate

In ciuda faptului ca Sistemul National de Sanatate din Anglia (NHS) a abandonat toate remediile homeopate inca din 2017, Printul Charles continua sa sprijine homeopatia, implicandu-se in mod constant in promovarea ei.

In 2017, Simon Steven, directorul executiv al NHS Anglia, a declarat ca homeopatia a fost “in cel mai bun caz, un placebo si un abuz de fonduri NHS”, in timp ce Michael Marshall, directorul de proiect al Good Thinking Society a declarat: “Din pacate, aceasta veste nu este o surpriza, avand in vedere cat de regulat printul Charles si-a folosit platforma regala pentru a pleda pentru homeopatie, dar nu este potrivit ca el sa creada ca aceasta este o problema adecvata pentru a fi promovata, fiind incompatibila cu profilul sau public.”

Edzard Ernst, profesor emerit de medicina complementara la Universitatea din Exeter, a spus: “Avand in vedere lunga relatie de simpatie a lui Charles fata de homeopatie, vestea patronatului sau nu ma surprinde. Intrebarea este daca acest lucru va schimba cu ceva declinul accentuat pe care il inregisteraza homeopatia in aceasta tara si daca va modifica verdictele a zeci de organizatii independente care au certificat recent ca este o terapie placebo.”

Homeopatia – rezultate benefice in cresterea imunitatii

Cu toate acestea, suntem indrepatiti sa credem ca homeopatia, chiar daca nu este prea agreata in Anglia unde este considerata o simpla terapie alternativa placebo, va fi pusa acolo unde merita. Acest lucru este justificat de efectele benefice pe care le are in procesul de prevenire si crestere a imunitatii. Se pare ca tratamentele homeopate, deloc invazive si perfect adaptate necesitatilor si specificului fiecarui organism, chiar functioneaza in profilaxie la copii, dar si la adulti. Asadar, pentru o viata sanatoasa, un mare numar de persoane apeleaza la homeopatie. 

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Cristina Popescu
Incarca mai mult in Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Despre povestile trupului, nerostite, dar simtite

Uneori, povestile trupului nu sunt asa cum te-ai astepta. Nu vorbesc despre trairi placute…