Acasa Casa Cum sa creezi Feng Shui bun pentru casa ta

Cum sa creezi Feng Shui bun pentru casa ta

6 min de citit

Daca ti-ai propus sa cultivi Feng Shui-ul in casa ta si esti la inceput, poate fi coplesitor pana iti dai seama de unde sa incepi si cum sa procedezi. Lucrurile par si mai complicate atunci cand casa este deja decorata si nu poti schimba prea multe lucruri. Din fericire, Feng Shui-ul nu este deloc atat de dificil pe cat pare de obtinut, de multe ori fiind suficient sa iti urmezi instinctul si sa incerci mai multe variante pana simti ca ai obtinut ceva bun. Ca sa iti fie mai usor iti oferim cateva idei care te-ar putea ajuta.

Lumineaza intrarea in casa

Un concept important din Feng Shui este cel legat de modul in care energia intra pe usa in casa si in viata ta. Se spune ca usa de la intrare este poarta pentru qi, asa ca ea reprezinta punctul de inceput pentru a crea Feng Shui bun in casa. In primul rand, indeparteaza de la usa orice obiect de care nu ai nevoie si care ar putea impiedica intrarea energiei. Vei ramane surprinsa sa vezi cate se pot strange acolo, lucruri de care nici nu ai nevoie. Urmeaza sa faci curat, sa maturi, sa stergi usa, sa scuturi covorasul de la intrare. Fa tot ce este necesar pentru a face acest spatiu cat mai primitor, mai deschis si mai spatios, pentru ca astfel creezi loc pentru energia care va intra in casa ta. In cele din urma, asigura-te ca el este bine luminat, asa ca poti adauga un corp de iluminat in plus sau poti schimba becurile.

Sterge-ti ferestrele

Ferestrele simbolizeaza ochii adultilor si vocea copiilor din acea casa. Pentru a aduce Feng Shui bun in casa ta, sterge-ti ferestrele in mod regulat, Ferestrele curate permit intrarea soarelui care aduce energie si ne trezeste. Totodata, ea reda vibrant toate culorile si obiectele din jur, motiv pentru care o casa cu ferestrele curate devine mai spatioasa si mai plina de energie. Curatarea ferestrelor poate fi privita metaforic  ca o cale de trezire pentru a vedea lumea din jur cu mai multa claritate si precizie. Nu uita sa folosesti produse de curate nontoxice, cele mai bune fiind cele obtinute in casa pe baza de apa, otet si cateva picaturi de ulei esential.

Verifica usile din casa

In Feng Shui usile de interior reprezinta vocea si modul tau de comunicare, fiind totodata portaluri prin care oportunitatile pot intra in viata ta. In primul rand asigura-te ca toate usile din casa se pot deschide la cel putin 90 de grade. Daca ele sunt blocate cu obiecte depozitate in spate, nu se mai pot deschide si acest lucru inseamna ca nu poti primi toate oportunitatile pe care viata le ofera. In al doilea rand, verifica daca ele functioneaza corespunzator. Asigura-te ca se deschid si se inchid fara efort si ca balamalele nu dau rateuri – iti doresti un flux cat mai lin posibil.

Foloseste pozitia de comanda

Un alt principiu important in Feng Shui este pozitia de comanda. Acest lucru guverneaza modul in care te pozitionezi in propria viata. Asigura-te ca aplici acest principiu asupra locului in care ai asezat patul, biroul sau aragazul. Patul te reprezinta, biroul este cariera ta, iar aragazul averea ta. Cand te aflii in oricare din aceste spatii trebuie sa simti ca detii controlul in orice moment si ca poti vedea bine usa. De exemplu, cand stai intins in pat, esti la birou sau gatesti la aragaz, nu stai cu spatele la usa si poti vedea orice miscare. Cand te afli intr-o pozitie de comanda detii controlul propriei vieti si esti in masura sa primesti eneergie pozitiva si sa beneficiezi de cele mai bune oportunitati.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Alexandru Cristian
Incarca mai mult in Casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Horoscop 2020

Din pozitia sa confortabila in zodia pe care o conduce, si anume seriosul Capricorn, Satur…