Acasa Casa Cum pastrezi un aspect ingrijit al casei tale

Cum pastrezi un aspect ingrijit al casei tale

5 min de citit

Se spune ca nicaieri nu e ca acasa, insa nu toti simtim asta si nu mereu. Asta si pentru ca unii dintre noi nu stiu cum sa isi aranjeze casa pentru a obtine un camin unde se bucura sa revin la sfarsitul fiecarei zile. Vrei sa ai un camin care sa iti dea o stare de bine, sa fie primitor si placut?

Iata cateva detalii de care sa tii cont de pentru a obtine o astfel de casa.

  • Opteaza pentru minimalism

Prea multe decoratiuni, mobila complicata, culori inchise? Toate acestea fac aproape din orice casa un loc neplacut, aglomerat, care iti da mai degraba o stare de anxietate sau nervozitate decat de calm si relaxare. In general, atunci cand avem o problema, curatenia ne ajuta sa ne limbezim mintea si sa gasim solutia. Da, curatenia. Asa ca gandeste-te ce stare iti poate da o casa care e deja aglomerata in permanenta.

Stilul minimalist se refera atat la design, cat si la modul de decorare si la culori. Liniile drepte sigure, fara incarcaturi de design si fara prea multe decoratiuni si obiecte la vedere, dar si culorile deschise si mult alb te vor ajuta sa obtii un confort sporit.

  • Fa patul in fiecare zi

Patul ocupa o mare parte din dormitor sau din camera, astfel ca un pat nefacut da un aspect neingrijit, aglomerat si deranjat al incaperii. Doar aranjeaza patul cat mai ordonat si vei vedea ca intregul aspect al camerei se schimba in bine.

  • Mentine ordinea si nu aglomera niciun corp de mobilier

Mesele nu sunt facute sa le incarci, ci au misiunea de a strange prietenii alturi sau de a servi drept loc de luat masa. In rest, masa ar trebui sa fie minimalist aranjata. O vaza cu flori sau o poza ar trebui sa fie suficiente si asta doar daca vrei neaparat sa o decorezi in vreun fel.

  • Renunta la obiectele de prisos

Daca nu le mai folosesti nu ar trebui sa mai fie in casa. E vorba de orice obiect pe care nu l-ai mai folosit de cel putin 6 luni si de care de multe ori te impiedici sau care te frustreaza in incercarea de a-i gasi un loc. Nu e nevoie sa pastrezi astfel de obiecte, le poti dona, le poti oferi unor prieteni sau le poti vinde contra unei sume potrivite pentru tine.

  • Achizitioneaza o masina de spalat vase

Daca vasele zac in chiuveta si nimeni din casa nu vrea sa le spele imediat dupa masa, o masina de spalat vase poate extrem de utila. Chiar daca nu le speli imediat, le poti depozita in masina, pe care o poti porni atunci cand se strang suficiente pentru a justifica un spalat. Inca bucataria ta deja va parea mai ordonata si mai ingrijita. De asemenea util ar fi strangi imediat ce gatesti sau servesti masa, pentru ca intarzierile inseamna doar o dezordine pentru un timp mai indelungat.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Cristina Popescu
Incarca mai mult in Casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Despre povestile trupului, nerostite, dar simtite

Uneori, povestile trupului nu sunt asa cum te-ai astepta. Nu vorbesc despre trairi placute…