Acasa Timp liber Cele mai mari animale de pe planeta

Cele mai mari animale de pe planeta

3 min de citit

Stim cu totii ca animalele vin in toate formele si dimensiunile, iar unele dintre ele sunt chiar mai mari decat noi! Dar care sunt cele mai mari animale de pe planeta?

Elefantul african

Elefantul african este cel mai mare animal terestru de pe planeta. Ei pot cantari pana la 7 tone si pot creste pana la 13 picioare inaltime. Se gasesc in savanele si padurile din Africa si sunt cunoscuti pentru inteligenta si comportamentul lor social.

Balena albastra

Balena albastra este cel mai mare animal din lume si cel mai mare mamifer. Pot cantari pana la 200 de tone si pot creste pana la 30 de metri lungime. Se gasesc in toate oceanele lumii si sunt cunoscuti pentru abilitatile lor impresionante de cantat.

Crocodilul de apa sarata

Crocodilul de apa sarata este cea mai mare reptila de pe planeta. Pot ajunge pana la 1.000 de kilograme si pot creste pana la 6 metri lungime. Se gasesc in regiunile tropicale ale lumii si sunt cunoscuti pentru comportamentul lor agresiv.

Strutul

Strutul este cea mai mare pasare de pe planeta. Ei pot cantari pana la 150 de kilograme si pot creste pana la 2,7 metri inaltime. Se gasesc in savanele si deserturile din Africa si sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a alerga cu viteze de pana la 70 de kilometri pe ora.

Calamarul gigant

Calamarul gigant este cel mai mare nevertebrat de pe planeta. Pot ajunge la greutatea de pana la 275 de kilograme si pot creste pana la 18 metri lungime. Se gasesc in oceanul adanc si sunt cunoscuti pentru natura lor evaziva.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari animale de pe planeta. Este uimitor sa crezi ca aceste creaturi pot creste la dimensiuni atat de impresionante, nu-i asa?

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Miruna Stancu
Incarca mai mult in Timp liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Cum să te bucuri din plin de plajă în această vară toridă – sfaturi utile pentru sănătatea ta!

Vara este anotimpul perfect pentru a te relaxa pe plajă și a te bucura de soare, nisip și …