Acasa Fashion Care este cel mai bun mod de a curata bijuteriile din argint

Care este cel mai bun mod de a curata bijuteriile din argint

5 min de citit

Spre deosebire de aur, pentru a arata bine si a-si pastra stralucirea, bijuteriile din argint trebuie curatate periodic. Din cauza reactiilor chimice dintre metal si umiditatea sau sulful din aer, a contactului cu unele produse cosmetice sau parfumuri, argintul se poate innegri in timp, bijuteriile pierzandu-si frumusetea. Daca initial doar isi pierd stralucirea, in timp se pot pata devenind din ce in ce mai inestetice si mai inchise la culoare.

Din fericire, exista numeroase modalitati pentru a curata bijuteriile din argint patate sau innegrite. Poti folosi produse de uz casnic ecologice precum bicarbonatul si otetul si chiar si bauturi acide precum cola. Totodata, exista numeroase produse de curatare si lustruire a argintului pe care le poti avea la indemana.

Cum cureti cel mai bine inelele, cerceii si bratarile din argint?

Pentru a le pastra in stare impecabila, bijuteriile cu multe detalii precum cele de la Gift For You necesita mai multa atentie, mai ales daca au pietre sau perle. Cel mai bine este sa folosesti o crema de curatare speciala pentru argint si o carpa de lustruit, dar poti incerca si cu bicarbonat de sodiu.

Amesteca trei parti de bicarbonat cu o parte de apa si aplica pasta obtinuta pe bijuterii, evitand pietrele sau perlele. Freaca bijuteriile cu o carpa fara scame sau cu microfibra pana cand isi redobandesc stralucirea. Pentru zonele delicate poti folosi o periuta de dinti. La final, clateste bijuteriile si lustruieste-le cu o carpa moale si uscata care nu lasa scame.

Cum cureti cel mai bine lanturile de argint?

Nu incerca sa lustruiesti lantul pana isi recapata stralucirea, pentru ca nu vei reusi. De data aceasta ar trebui sa folosesti lichidele speciale si sa scufunzi lantul in acestea. O alte solutie ar fi sa creezi o baie ecologica DIY. Iata care sunt pasii de urmat:

  • Tapeteaza un castron cu folie de aluminiu, avand grija ca partea stralucitoare sa ramana in sus;
  • Toarna apa clocotita in vas atat cat sa acopere lantul;
  • Adauga o lingura de bicarbonat de sodiu la 500 ml de apa;
  • Tine lantul in aceasta baie cel putin 30 de minute dupa care clateste-l si lustruieste-l cu o carpa moale si uscata, care nu lasa scame.
  • Daca lantul este foarte murdar, s-ar putea sa fie necesar sa repeti pasii de mai sus.

O alta varianta ar fi sa scufunzi lantul intr-o baie de cola care este acida si ar trebui sa inlature petele de pe argint. Insa nu tine bijuteriile prea mult in cola si clateste-le imediat cum observi ca nu mai sunt patate.  

Cum se depoziteaza corect bijuteriile din argint?

Desi este imposibil sa previi patarea argintului, depozitarea adecvata a bijuteriilor poate ajuta. Retine ca argintul nu se va innegri intr-un mediu complet uscat. Cu cat umiditatea este mai mare, cu atat mai repede se va pata. 

Prin urmare, evita sa tii bijuteriile expuse la aer si umiditate. Impacheteaza-le intr-o carpa, depoziteaza-le intr-o punga de pasla sau o punga izolanta cu fermoar. De asemenea, nu lasa niciodata bijuteriile de argint in baie pentru ca aici aerul este umed si sigur bijuteriile de argint vor fi afectate.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Vlad Jaleriu
Incarca mai mult in Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Ceasuri cu licheni si mesaj personalizat pentru un decor unic

Ceasurile cu licheni si mesaje personalizate promit un decor unic in orice spatiu. Formele…