Acasa Noutati 5 lucruri pe care le poti face pentru a avea o cariera de succes

5 lucruri pe care le poti face pentru a avea o cariera de succes

7 min de citit

Iti doresti o promovare care se lasa asteptata, nu esti multumita de job-ul pe care il ai in prezent sau esti in proces de cautare a unui loc de munca sau a unei idei pentru propria afacere? Sa stii ca exista cativa pasi simpli pe care ii poti face pentru a culege satisfactii din munca, a deveni un angajat mai atractiv si mai valoros. 

Si nu ne referim aici la cum sa iti redactezi CV-ul sau scrisoarea de intentie, ci la masurile pe care le poti lua pentru a-ti stimula evolutia in cariera.

Solicita o evaluare

Chiar daca este o actiune indrazneata, solicitarea unei evaluari din partea sefului poate crea o perspectiva excelenta asupra modului in care iti poti imbunatati cariera. Aceasta te va ajuta sa intelegi punctul de vedere al cadrelor de conducere si te poate ajuta sa creezi un plan de actiune pentru imbunatatirea performantelor in viitor.

Daca in prezent nu lucrezi sau esti liber profesionista, iti poti contacta fostii colegi sau prieteni pentru a solicita critici constructive.

Stabileste prioritatile si fa o lista de taskuri

Nu vei putea obtine performante la locul de munca daca ai probleme in finalizarea sarcinilor la timp. Acest lucru se poate rezolva, insa, daca vei face zilnic o lista cu lucrurile care trebuie rezolvate in ordinea importantei lor. Astfel vei putea stabili prioritatile si te vei putea ocupa cu atentie de fiecare in parte, fara a intra in criza de timp. Pentru a nu fi tentata sa amani, fixeaza pentru fiecare task o data ferma de finalizare.

Urmeaza un curs

Daca ai deja un loc de munca nu inseamna ca trebuie sa renunti la ideea de a-ti cultiva abilitatile, iar daca inca esti in cautarea unui job, merita sa investesti in dezvoltarea ta. Participarea la un curs online te va putea ajuta sa iti extinzi cunostintele si sa devii mai atractiva pentru angajatori. CV-ul tau va arata mult mai bine daca te vei certifica pentru o noua abilitate, te specializezi intr-un domeniu nou sau aprofundezi cunostintele pe care deja le ai.

Acest lucru dovedeste ca iti doresti sa iti stimulezi cariera si esti motivata si va impresiona placut orice companie. Daca esti liber profesionista, cu unul sau mai multe cursuri de comunicare si marketing online, le vei putea oferi mai mult clientilor tai si vei castiga mai mult.

Fa un plan pe cinci ani

Crearea unui plan pe cinci ani te va ajuta sa vezi mai usor etapele pe care ar trebui sa le parcurgi pentru a-ti atinge obiectivele. Astfel, daca iti doresti o pozitie de conducere, stabileste calea pe care ar trebui sa o urmezi pentru a ajunge acolo. Acest drum poate implica o discutie cu seful tau, urmarea unui curs de contabilitate sau de afaceri sau sa te oferi voluntar pentru a prelua responsabilitati suplimentare.

Daca vrei sa renunti la locul de munca si sa pornesti propria afacere, planul tau pe cinci ani poate include economisirea de bani, obtinerea finantelor sau gasirea unui partener de afaceri. 

Pune-ti visul pe hartie, tinteste-l si asigura-te ca planifici etapele care te vor ajuta sa il realizezi.

Asuma-ti provocari si iesi din zona de confort

Daca seful tau are nevoie de voluntari pentru un proiect care nu se afla in sfera ta de competenta, asuma-ti provocarea. Ocaziile exista doar daca le folosim, iar aceasta ar putea fi o oportunitate imensa pentru evolutia ta in cariera. Astfel ai sansa sa iti largesti aria de cunostinte si abilitati si, totodata, sa dovedesti ceea ce poti face.

Vei deveni un angajat mai valoros daca iti asumi noi responsabilitati si esti dornica sa iti diversifici cunostintele. De aici si pana la promovari si cresteri salariale mai este doar un mic pas. In plus, ai ocazia sa descoperi activitati noi, poate chiar mai atractive decat cele pe care le prestezi in prezent.

Lucrand constant pentru a dobandi noi abilitati si a diversifica aria de competente, iti oferi cea mai buna sansa de a atinge obiectivele propuse in cariera. Numai asa vei obtine promovarea mult dorita, locul de munca visat sau vei crea o afacere de succes.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Miruna Stancu
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

5 motive pentru care sa alegi un dus pentru baie

Alegerea intre o cada sau un dus poate avea impact asupra tuturor, de la facturile de ener…