Acasa Noutati Participa la Atelierul Online de inteligenta emotionala din 20-24 iulie

Participa la Atelierul Online de inteligenta emotionala din 20-24 iulie

3 min de citit

Cercetarile ne spun ca inteligenta emotionala este un bun predictor al bunastarii individuale si colective pe termen lung. Poate parea surprinzator, insa oamenii de stiinta subliniaza ca aceasta latura a personalitatii noastre ar fi chiar mult mai importanta decât decat alte tipuri de inteligenta sau decat alte caracteristici individuale. Printre acestea se numara inclusiv inteligenta cognitiva sau realizarile academice.

In acest caz, invatarea gestionarii emotiilor si corectarea comportamentului prin schimbarea modului de a reactiona si a gandi ne-ar putea ajuta sa avem o viata mai buna. Dar cum crestem nivelul inteligentei emotionale?

Roxana Nourescu, trainer al Fundatiei Calea Victoriei, te va ajuta in cadrul Atelierului Online de inteligenta emotionala sa afli mai multe despre ce inseamna acest tip de inteligenta, cum te influenteaza, cum are loc comunicarea in functie de aceasta latura a personalizatii si multe altele.

Iata cateva dintre temele abordate la curs:

1. Introducere. Ce inseamna mai exact inteligenta emotionala si caror arii ale vietii psihice se aplica? Functiile emotiilor si tipuri de emotii.

2. Rolul si semnificatia emotiilor dificile. Furia, tristetea, frica, invidia, gelozia.

3. Pe scurt despre structura creierului. Relatia dintre emotie-gând-comportament. Gestionarea emotiilor.

4. Empatia si cunoasterea celorlalti. Aspecte ale psihologiei individuale care intervin in relatii.

5. Comunicarea din perspectiva inteligentei emotionale.

A fi constient de sine si de relatiile cu altii este o necesitate, mai ales in lumea de astazi. In procesul educatiei, in acord cu filosofia ultimelor secole, axata pe stiinta, intelect si cantitativ, o parte esentiala a experientei de a fi om a fost trecuta cu vederea.

Scoala ne invata sa rezolvam probleme complicate de matematica si fizica, istorie si gramatica, insa putini dintre noi au avut norocul de a fi invatati ce ar putea sa faca atunci când simt tristete, furie sau invidie.

Daca si tu vrei sa inveti mai multe despre importanta si utilitatea inteligentei emotionale, participa la acest curs. Atelierul va avea loc online, zilnic, in perioada 20-24 iulie, de la 19.00-21.00 Vezi detalii despre Atelierul de inteligenta emotionala si inscrie-te pe site. Detalii gasesti aici.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Cristina Popescu
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Femeile la 40 de ani: o perioada de redescoperire si implinire

Varsta de 40 de ani marcheaza o etapa semnificativa in viata unei femei, aducand cu sine o…