Acasa Beauty 10 scrub-uri de corp homemade din ingrediente 100% naturale

10 scrub-uri de corp homemade din ingrediente 100% naturale

11 min de citit

Scrub-urile de corp facute in casa sunt cele mai ieftine si usor de pregatit, acestea oferind pielii exact ce are nevoie pentru a fi luminoasa, frumoasa, moale si tanara. Exista multe ingrediente diferite pe care le-ai putea folosi pentru a face un scrub de corp in casa, iar in continuare poti alege din 10 retete diferite.

10 scrub-uri de corp homemade din ingrediente 100% naturaleScrub de cafea si zahar pentru piele stralucitoare

Ingrediente – Ai nevoie de 1/4 cafea macinata, 1/4 cana de zahar, 2 lingurite ulei de masline extravirgin, 3 capsule de vitamina E.

Mod de pregatire – Combina toate ingredientele si amesteca-le pana la obtinerea unei paste omogena, grosiera.

Mod de folosire – Se curata pielea si se aplica pasta. Folosind degetele, maseaza usor amestecul, cu miscari circulare, timp de 5 – 10 minute. Spala-te foarte bine cu un scrub de hidratare si apa calduta. Pentru o piele neteda si stralucitoare foloseste acest scrub de 2 – 3 ori pe saptamana.


Sarea de mare – cel mai bun scrub corporal pentru o piele stralucitoare

Ingrediente – Ai nevoie de 1 cana de sare de mare, 1/2 cana de ulei de masline, 5 -15 picaturi de ulei esential (la alegere).

Mod de pregatire – Combina si amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste omogena si grosiera.

Mod de folosire – Curata pielea si aplica aceasta pasta pe suprafata ei. Foloseste degetele pentru a masa usor amestecul, cu miscari circulare. Rezerva-ti 5 – 10 minute pentru a masa si exfolia tot corpul. Spala-te folosind un scrub de hidratare si apa calduta. El se poate folosi o data pe saptamana pentru pielea uscata, de doua ori pe saptamana pentru pielea normala si de trei ori pe saptamana pentru un ten gras.


Scrub cu ulei de nuca de cocos pentru o piele stralucitoare

Ingrediente – Ai nevoie de 1/4 – 1/2 cana zahar granulat si 1/2 cana ulei de nuca de cocos.

Mod de pregatire – Combina si amesteca aceste ingrediente pana la obtinerea unei paste omogena si grosiera. Nu incalzi uleiul deoarece acest lucru poate duce la topirea zaharului.

Mod de folosire – Curata pielea si aplica aceasta pasta pe suprafata ei. Foloseste degetele pentru a masa usor amestecul, cu miscari circulare, timp de 5 – 10 minute. La final, spala amestecul folosind un scrub de hidratare si apa calduta. Acest scrub se poate folosi de 2 – 3 ori pe saptamana.


Scrub din ulei de masline, zahar si ulei de menta pentru o piele stralucitoare

Ingrediente – Ai nevoie de 1/4 cana de ulei de masline, 1 cana de zahar brun si 15 picaturi de ulei esential de menta.

Mod de pregatire – Combina si amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste omogena si grosiera. Nu incalzi uleiul pentru a nu provoca topirea zaharului. 

Mod de folosire – Curata bine pielea si aplica aceasta pasta pe suprafata ei. Foloseste degetele pentru a masa usor amestecul si a exfolia pielea, cu miscari circulare, timp de 5 – 10 minute. Spala-te la final cu un scrub hidratant si apa calduta. Acest scrub se poate folosi de 2 – 3 ori pe saptamana.


Scrub cu sare Epsom pentru piele stralucitoare

Ingrediente – Vei avea nevoie de 1 cana de sare Epsom, 2 picaturi de ulei esential la alegere, 3 picaturi de ulei de Jojoba.

Mod de pregatire – Combina si amesteca ingredinetele pana la obtinerea unei paste grosiera.

Mod de folosire – Curata pielea si aplica aceast apasta pe suprafata ei. Cu miscari circulare, maseaza usor cu degetele timp de 5 – 10 minute pentru a exfolia corpul. La final, spala-te folosind un scrub de hidratare si apa calduta. Acest scrub se poate folosi o data pe saptamana pentru pielea uscata, de doua ori pe saptamana pentru pielea normala si de trei ori pe saptamana pentru pielea grasa.


Scrub de ovaz pentru piele stralucitoare

Ingrediente – Ai nevoie de 1/2 cana de faina cruda de ovaz, 1/2 cana zahar brun, 1/2 cana miere cruda, 1/4 cana ulei de Jojoba, 2 picaturi de ulei esential de lavanda, 4 picaturi de ulei esential de geraniu, 4 picaturi de parfumuri la alegere.

Mod de pregatire – Se macina ingredientele uscate pana la obtinerea unei pulberi fine si in ea se amesteca ingredientele lichide pana la obtinerea unei paste omogena si grosiera.

Mod de folosire – Se curata pielea si se aplica aceasta pasta pe suprafata ei. Foloseste degetele pentru a masa usor amestecul, cu miscari circulare, timp de 5 – 10 minute. Clateste la final cu apa calduta si un scrub de hidratare. Acest scrub se poate aplica de doua ori pe saptamana.


Scrub de iaurt pentru piele stralucitoare

Ingrediente – Vei avea nevoie de 1 lingurita de iaurt, 1/4 cana de ulei de masline, 1 lingura de miere si 3 linguri de zahar granulat.

Mod de pregatire – Se combina si se amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste grosiera si omogene.

Mod de folosire – Curata pielea foarte bine si aplica scrub-ul pe suprafata ei. Maseaza apoi delicat, cu miscari circulare, cu degetele, timp de 5 – 10 minute pentru a exfolia corpul. Spala apoi amestecul folosind un scrub de hidratare si apa calduta. Se poate aplica de 2 – 3 ori pe saptamana.


Scrub cu vanilie si zahar pentru pielea stralucitoare

Ingrediente – Vei avea nevoie de 1 si 1/2 cana zahar brun, 1 cana zahar alb, 1 cana ulei de masline si 1 lingura extract pur de vanilie.

Mod de pregatire – Combina si amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste grosiera si omogena.

Mod de folosire – Curata pielea si aplica acest apasta pe ea. Folosind degetele, maseaza scrub-ul cu miscari circulare timp de 5 – 10 minute. La final, spala-te cu un scrub de hidratare si apa calduta. Se poate aplica de 2 -3 ori pe saptamana.


Scrub din turmeric pentru piele stralucitoare

Ingrediente – Vei avea nevoie de 1 cana de zahar, 2 linguri de pulbere de curcuma (turmeric) si 1 si 1/2 cana de ulei de nuca de cocos.

Mod de pregatire – Combina si amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste omogena si grosiera.

Mod de folosire – Curata bine pielea si aplica aceasta pasta pe suprafata corpului. Maseaza timp de 5 – 10 minute cu degetele, folosind miscari circulare. Spala amestecul cu un scrub de hidratare si apa calduta. Se poate folosi de 2 – 3 ori pe saptamana.


Scrub cu lamaie si zahar

Ingrediente – Ai nevoie de 2 linguri de zahar, 1 lingura de miere si 1 lamaie intreaga.

Mod de pregatire – Taie lamaia in doua, stoarce-o si strecoara sucul intr-un bol. Adauga acum celelalte ingredinete si amesteca bine.Mod de folosire – Curata pielea si aplica scrub-ul pe ea. Maseaza timp de 5 – 10 minute cu degetele, folosind miscari circulare. Spala amestecul cu apa calduta si un scrub de hidratare. Acest scrub se poate aplica de doua ori pe saptamana.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Marian Anurag
Incarca mai mult in Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Cele mai scumpe si extravagante cadouri pe care celebritatile le-au oferit partenerilor

Exista cateva cadouri la care femeile apeleaza pentru a le oferi partenerilor, cu care nu …