Acasa Timp liber Cum se pot sprijini reciproc partenerii in timpul sarcinii

Cum se pot sprijini reciproc partenerii in timpul sarcinii

6 min de citit

Vestea unei sarcini este un moment de entuziasm, dar partenerii, atat femeia cat si barbatul, se pot simti coplesiti, nestiind ce urmeaza si ce au de facut. Ei ar trebui sa faca fata impreuna tuturor schimbarilor si sa se sprijine reciproc, bucurandu-se cat mai mult de fiecare clipa. In acest mod se consolideaza legatura dintre ei si invata sa colaboreze pentru viitor. Totodata, femeia care se simte sustinuta de partenerul ei in timpul sarcinii si, desigur, dupa sarcina, va fi mai fericita si mai putin stresata, ceea ce va face viata mai usoara viitorului tatic.

Cum se pot sprijini reciproc partenerii in timpul sarcinii
Sursa foto: lapetitearmoire.ro

Ce poate face partenerul in timpul sarcinii pentru viitoarea mamica

  • Daca este primul copil, aflati cat mai multe lucruri despre sarcina. Cititi despre modificarile care au loc in fiecare trimestru, atat in cazul mamei cat si a fatului.
  • Mergeti impreuna la vizitele medicale.
  • Luati impreuna deciziile legate de testele prenatale, cum ar fi cele pentru posibilele defecte de nastere.
  • Sustineti-va partenerul emotional prin incurajari, acordarea ajutorului atunci cand are nevoie, momente de afectiune, schimbari sanatoase de viata – cum ar fi renuntarea la fumat sau la alcool, mici cadouri care sa o bucure. Daca te intrebi ce cadou ii poti face unei gravide, sa stii ca idei sunt nenumarate.
  • Consumati impreuna alimente sanatoase.
  • Femeia are nevoie acum de intelegere si odihna mai mult decat de obicei si, totodata, partenerul ar trebui sa inteleaga ca este mai putin interesata de viata sexuala.
  • Faceti plimbari impreuna si bucurati-va de cat mai multe momente placute.
  • Femeia va avea nevoie de suport fizic si de ajutor la activitatile domestice – curatenie, gatit, cumparaturi, intins rufe, etc.
  • Masajele vor si o binecuvantare si barbatul ar trebui sa treaca pe lista cu cadouri pentru gravide si cateva creme si lotiuni de ingrijire si hidratare a pielii. Introducerea in rutina zilnica a masajelor de spate sau de picioare pentru viitoarea mamica va fi extrem de apreciata.

Pentru mai multe idei de cadouri adecvate pentru viitoarea mamica sau bebelus, puteti accesa site-ul lapetitearmoire.ro.

Ce poate face partenera pentru viitorul tatic

Chiar daca nu este la fel de solicitat, viitorul tatic are si el nevoie de indrumare si incurajare. Iata ce poate face partenera pentru viitorul tatic:

  • Femeia nu trebuie sa uite ca familia va fi mai puternica si mai armonioasa, daca il va lasa pe tata sa se implice si va discuta cu el despre ceea ce simte si traieste in perioada sarcinii.
  • Cu toata atentia indreptata asupra sarcinii si viitorului bebelus, este posibil ca taticul sa ajunga sa se simta ignorat atat de familie, cat si de prieteni si sa treca prin stari de anxietate si griji, asa ca va trebui si el sustinut si incurajat.
  • Partenera ar trebui sa vorbeasca cat mai mult cu viitorul tatic, si sa impartaseasca cu el ceea ce are nevoie si isi doreste, fara a astepta ca acesta sa deduca anumire lucruri. De exemplu, daca femeia isi doreste acest lucru, ar trebui sa ii spuna partenerului ca vrea ca acesta sa fie prezent la toate vizitele medicului.
  • Ar trebui stabilit inainte daca taticul trebuie sau nu trebuie sa fie prezent la nastere si sa decida impreuna cum este mai bine pentru amandoi.
  • Acordati-va timpul necesar pentru a face impreuna exercitiile fizice, pentru plimbari sau pentru un hobby.

Incarca mai multe articole similare
Incarca mai mult de Miruna Stancu
Incarca mai mult in Timp liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si...

Ce este biatlonul – un sport complex care îmbină schiul și tirul

Biatlonul este un sport spectaculos, care combină două discipline aparent diferite: schiul…